Scheve naden en getunnelde zomen, golvende nekboordjes en scheef van draad geknipte stoffen. Plooien aan de rand van boordjes, oncomfortabele stofsoorten en kledingstukken met te weinig rek. Need I say more?

Handgemaakte kinderkleding is tegenwoordig hip & happening in webshop-wereld. Maar hoe weet je eigenlijk wat je koopt? Dat ene stofje is zó mooi, maar zit het kledingstuk ook echt goed in elkaar?

Wanneer je er weinig kijk op hebt val je al gauw voor leuke printjes en kleuren. Eenmaal ontvangen zie je dat het er eigenlijk helemaal niet zo goed uitziet.. en dan?

Na een wasbeurt lijkt het alleen maar erger geworden. De scheef van draad geknipte stof is iets gaan krimpen en de naden van dat shirt zitten ineens gedraaid. Je probeert het nog recht op te vouwen maar.. dat gaat niet. Irritant!

Handgemaakte kinderjurk van biologische stoffen
Detailfoto van een doorgestikt halsboord

Webshops met handgemaakte kleding worden gerund door veel verschillende soorten mensen. Van geschoolde coupeuses met (en zonder) talent tot hobby naaisters die eenmalig een naaicursus hebben gevolgd. Ook met en zonder talent. Er zijn ervaringsdeskundige naaisters, naaisters met kennis van stofeigenschappen en naaisters zonder kennis van stofeigenschappen, webshops die handgemaakte kleding inkopen bij professionele ateliers maar ook bij bovengenoemde naaisters of zelfs in China.

Met zo’n enorm en divers aanbod is het niet gek dat jij door de bomen het bos niet meer ziet, want hoe weet je eigenlijk nog wat je koopt?

Tip: zoom de productfoto in en bekijk het kledingstuk goed voor je het in je winkelmand legt. Is de foto wat onduidelijk? Vraag dan gerust naar een detailfoto of een betere foto zodat je het kledingstuk beter kunt beoordelen.

Detailfoto van een met bies afgewerkte mouw
Detailfoto van de achterkant van een mouwbies

Wat je mag verwachten van kwaliteitskleding is dat het langdurig mee gaat. Het kan zeker door 2 kinderen gedragen worden, vaak zelfs door 3 of 4 kinderen. (Dit maakt dat je de kleding ook heel goed tweedehands kunt verkopen!) De kleding zit comfortabel en past goed, trekt of knelt nergens en gaat makkelijk aan en uit.

Bij XOOZ mag je hoge kwaliteit verwachten. Vraag gerust om detailfoto’s of stofeigenschappen! Slechte kwaliteit? Doen we niet aan.

Liefs, Miranda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.xooz.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 150 reviews.
Product added successful