Over mij

XOOZ, afgeleid van de term XOXO wat kusjes en knuffels betekent, is ontstaan vanuit mijn passie voor handwerk. Ik kon uren bezig zijn met kleertjes voor mijn eigen kinderen naaien. Daarom besloot ik in 2015 om van mijn hobby mijn beroep te maken!

Mijn naam is Miranda, ik ben getrouwd met Frank en samen zijn wij ouders van dochters Lila en Juli* en zoon Senne. We wonen aan de rand van een industrieterrein in het Gelderse dorp Didam, waar ook het AV bedrijf van Frank gevestigd is.

In mijn atelier heb ik door de jaren heen een aantal mooie industriële machines ‘verzameld’. Hierop maak ik ieder kledingstuk met dezelfde zorg en aandacht. Dit doe ik fulltime, deels samen met mijn moeder. Zij heeft de coupeuseopleiding gedaan en leerde me wat fijne kneepjes en handige trucjes van het vak. De basistechnieken van mijn beroep leerde ik in een professioneel naaiatelier.

Bij het uitzoeken van stoffen en modellen probeer ik me zoveel mogelijk te verplaatsen in de belevingswereld van baby’s. Vanuit dat oogpunt ga ik kijken hoe daar dan iets moois van te maken is. Hip, maar bovenal comfortabel; omdat een kind gewoon kind mag zijn!

Liefs, Miranda