Ruilen

Wanneer een product dat je besteld hebt te groot of te klein is is dat bij XOOZ geen enkel probleem. Ruilen van een artikel voor hetzelfde artikel in een andere maat is (mits het artikel nog beschikbaar is) bij ons altijd mogelijk! Bij een ruil zijn onze retourregels van toepassing, wat in principe inhoudt dat je het artikel in dezelfde staat retour stuurt als dat je deze hebt ontvangen, ongedragen en ongewassen.

Je hebt 14 dagen na ontvangst de tijd een e-mail te sturen naar info@xooz.nl om je retour aan te melden. Daarna dient het artikel binnen 14 dagen aan ons retour gestuurd te worden. Zodra je retour door ons in goede staat is ontvangen zullen we kosteloos het vervangende artikel toesturen. De kosten beperken zich hierdoor enkel tot het retour sturen van het artikel, je hoeft bij XOOZ dus niet een aparte bestelling te plaatsen of opnieuw verzendkosten te betalen.

Retourneren

Het is voor ons erg belangrijk dat je tevreden bent met je aankopen. Je hebt na ontvangst van je bestelling het recht om binnen 14 dagen aan te geven dat je een artikel retour wenst te sturen. Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken en beoordelen. Vervolgens heb je nogmaals 14 dagen om ervoor te zorgen dat het artikel bij XOOZ retour aankomt. Na deze termijn vervalt het herroepingsrecht en wordt retourneren niet meer geaccepteerd.

Indien je het artikel retour wenst te zenden dien je voorafgaand aan de retourzending contact met ons op te nemen, zodat wij weten welke artikelen we terug kunnen verwachten. Na onze bevestiging kun je het artikel retourneren volgens de per e-mail ontvangen instructies. Je bent niet verplicht aan te geven waarom het retour komt. (Dit is voor ons echter wel heel fijn om te weten, om waar nodig de omschrijving van het product te kunnen verbeteren.) Om gebruik te maken van je recht op herroeping kun je als je dat prettig vindt ook onderstaand formulier invullen en naar ons opsturen of mailen.

Formulier Herroepingsrecht

Na retourzending van de gehele bestelling heb je bij XOOZ het recht op vergoeding van het aankoopbedrag inclusief verzendkosten. Betreft de retourzending een gedeelte van een bestelling, dan ontvang je het aankoopbedrag exclusief verzendkosten retour. De kosten voor het retour sturen van (een gedeelte van) de bestelling naar XOOZ zijn voor eigen rekening. Let op: wanneer door het retour sturen van artikelen het aankoopbedrag onder het bedrag komt van gratis verzending, worden de originele verzendkosten verrekend met het terug te ontvangen bedrag.

Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, dient het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd te worden. Let op dat de artikelen op redelijke en deugdelijke wijze zijn verpakt en beschermd bij retourzending i.v.m. het voorkomen van transportschade, en zorg voor voldoende frankering. Na ontvangst van de retourzending zal het aankoopbedrag binnen 14 dagen retour worden gestort.

* Goed om te weten; niet alle producten kunnen geretourneerd worden. Op maat gemaakte en gepersonaliseerde artikelen mogen niet geruild of retour gezonden worden. Het herroepingsrecht is uitgesloten voor cadeaubonnen.